ماش ازبک
ماش ازبک نوعی لوبیا است که به دلیل طعم ملایم و آجیلی و همچنین ارزش غذایی بالا مورد توجه قرار گرفته است. این نوع ماش درشت تر از ماش ایرانی است و رنگ قهوه ای مایل به خاکستری دارد. ماش ازبک در آشپزی های مختلف آسیایی از جمله ازبکستان، هند و پاکستان استفاده می شود.
مزایای ماش ازبک
1. منبع غنی از پروتئین گیاهی:ماش ازبک منبعی عالی از پروتئین گیاهی است. این ماده غذایی به خصوص برای افرادی که رژیم گیاهخواری یا وگان دارند، حائز اهمیت است، زیرا میتواند جایگزینی مناسب برای پروتئین حیوانی باشد. پروتئین موجود در ماش به حفظ سلامت عضلات، تقویت سیستم ایمنی و تولید آنزیمها کمک میکند.
2. سرشار از فیبر:ماشازبک منبع غنی از فیبر است. فیبر به هضم غذا، تنظیم قند خون، کاهش کلسترول و حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک میکند. همچنین فیبر موجود در ماش میتواند حس سیری را افزایش داده و به کاهش وزن کمک کند.
3. منبع آهن:آهن موجود در ماش برای انتقال اکسیژن در بدن، تولید گلبولهای قرمز خون و پیشگیری از کم خونی ضروری است.
4. منبع فولات:فولات موجود در ماش برای سلامت جنین و رشد و نمو آن حیاتی است. همچنین فولات به عملکرد مغز و اعصاب و پیشگیری از برخی نقصهای مادرزادی کمک میکند.
5. منبع منیزیم:منیزیم موجود در ماش به عملکرد عضلات و اعصاب، تنظیم فشار خون و قند خون و تولید انرژی در بدن کمک میکند.
6. منبع پتاسیم:پتاسیم موجود در ماش به تنظیم فشار خون، تعادل الکترولیتها و عملکرد عضلات کمک میکند.
7. سرشار از آنتی اکسیدان:ماش سرشار از آنتی اکسیدانهایی مانند پلی فنولها است که به محافظت از سلولها در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکند. آنتی اکسیدانها میتوانند به پیشگیری از بیماریهای مزمن مانند سرطان، بیماریهای قلبی و سکته مغزی کمک کنند.