ماش گیاهی بومی هندوستان است امادر نقاط دیگر جهان مانند ایران نیز کشت میشود. در ایران این گیاه پس از برداشت جو یا گندم کاشته شده و در فصل پاییز و زمانی که دانههای آن سفت و غلافهای آن زرد یا سیاه شد، محصول آن را در چند نوبت برداشت میکنند.ماش گیاهی علفی، دارای ساقه زاویهدار به ارتفاع ۴۰ تا ۷۰ سانتیمتر و برگهای منتهی به پیچک مرکب از ۴ تا ۷ زوج برگچه است. این گیاه یک ساله و به شکل بوته بالا رونده میباشد
ارزش غذایی
از دانههای پخته ماش سبز میتوان در تهیه انواع سالادها بهره برد. این گیاه به شکل جوانه، خواص دارویی و مفید بیشتری از دانههای معمولی خود دارد.ماش یکی از انواع حبوبات پر خاصیت و پر کاربرد است که سرشار از آنتی اکسیدان بوده و برای پیشگیری و درمان سکته قلبی، کاهش کلسترول خون، فشار خون، کاهش قند خون و درمان دیابت مناسب می باشد.ماش یکی از انواع حبوبات پر خاصیت و پر کاربرد است که سرشار از آنتی اکسیدان بوده و برای پیشگیری و درمان سکته قلبی، کاهش کلسترول خون، فشار خون، کاهش قند خون و درمان دیابت مناسب می باشد، ماش دارای مقدار زیادی فیبر است که کمک به هضم غذا میکند، درد معده را درمان و باعث افزایش سلامت دستگاه گوارش می شود.
اجزا تشکیل دهنده ماش
آب ۱۳ تا ۱۴ درصد
پروتئین ۲۷ تا ۲۹ درصد
کربوهیدرات ۴۰ تا ۴۶ درصد
چربی ۱ تا ۳ درصد
مواد معدنی ۲ تا ۵ درصد
خواص ماش
- مبارزه با سرطان و جلوگیری از گسترش آن
- – فراهم کردن پروتئین های بدن
- فزایش سطح ایمنی بدن
- فراهم کردن مواد مغذی ضروری بدن
- مبارزه با چاقی
- کاهش میزان کلسترول
- کاهش فشار خون